marți, 13 noiembrie 2012

IEUDUL FĂRĂ IEŞIRE spectacol-lecturăIEUDUL FĂRĂ IEŞIRE (spectacol lectură şi nu numai) 
             Muzeul National al Literaturii Romane din Bucuresti a găzduit luni, 12 noiembrie, la ora 18:00 spectacolul "IEUDUL FĂRĂ IEȘIRE - spectacol-lectură (şi nu numai)", in prezența poetului Ioan Es. Pop. Cu siguranță într-un spațiu neconvențional spectacolul pus în scenă de regizorul Crista Bilciu a reprezentat o incursiune în lumea poeziei românești contemporane (Ieudul fara iesire - Ioan Es. Pop ) împletite cu elemente multimedia realizate de Vlad Rotau și momente muzicale susținute de Maria Ungheanu (soprană), Andreea Dragomir (oboi). Alături de aceștia au fost prezenți poetul căruia i s-a dedicat în sine întregul spectacol Ioan Es. Pop , moderatoarea evenimentului Anca Mizumschi, poeții Paul Vinicius, Luiza Palanciuc, dl Mihai Șora și alți invitanți de marcă al umii teatrului și cultuii în general.
  Spectacolul a reprezentat un mix inedit între selecția de poeme ale poetului Ioan Es. Pop din volumul Ieudul fără ieșire, poeme atent selecționate dintr-un registru infondundabil, jocul damatic al tinerilor actori Anda Saltelechi, Rodica Bunea, Sandra Simon, Cristian Rus cu emoția lor dar totodată cu o dăruire incomensurabilă și-a pus amprenta creând un spațiu de-o încărcătură emoțională nemaiîntâlnită. Momentele de dramaturgie au fost împletite cu proiecțiile video realizate de Vlad Rotaru pigmentând spectacolul cu anumite colaje cu scopul de a întări lait-motivele principale ale poemelor  și jocului actorilor. Nu în ultimul rând trebuie să aducem în vedere coloana sonoră a capella și acustică ce a punctat în cel mai profund mod sensibilitatea și încărcătura emoțională  pe parcursul întregului spectacol.
Spectacolul - experiment premieră a apărut ca o atenționare a publicului asupra faptului că „ .. poezia nu se citește numai în cele mai pure momente de intimitate ci poate fi montată în teatru și nu numai” punctează Anca Mizumschi înainte și după spectacol . Regizorul Crista Bilciu ne spune pe blogul proiectului Poezisele:M-am gândit, cu ajutorul echipei mele de artişti, să ajut şi pe alţii să descopere câteva dintre cărţile mari ale poeziei contemporane româneşti” ,“IEUDUL FĂRĂ IEŞIRE”, de Ioan Es. Pop este prima carte asupra căreia ne oprim. Vor urma şi altele, dar alegerea lor depinde foarte mult şi de deschiderea autorilor cărţilor respective spre dialog. Sper ca sala noastră de la MNLR să se umple de liceeni şi studenţi (măcar studenţi la Litere)„ . Așteptăm deci următoarele reprezentații ale acestei echipe de oameni frumoși la care vom umple sălile până la refuz.


Atașăm varianta audio reportaj de Georgiana Petrache, radiocultura.ro : Ieudul fără ieşire, spectacol-lecturăBy SETELECAN MIHAIL 

~ 0 comentarii: ~

~ Trimiteți un comentariu ~

+

Contact

Lista cu visători a Moşului

Total urmăriri

Mikael. Un produs Blogger.

Popular posts

Despre mine

Fotografia mea
Ploiesti, Prahova, Romania
Sunt un umil muritor, băutor de vorbe seci, arzător de sentimente colorate şi iubitor de femei mai mult sau mai puţin cuminţi ..

Persoane interesate

Search

About the Template